8208_20220507_080036_222599789_original.JPG

ATLETEN BRIEFING

Zondag 18-09-2022 vindt onze eerste editie van 1/8 triathlon van Hasselt (ttz duathlon) plaats. Volgens de weersvooruitzichten belooft het een winderige editie te worden. Hieronder nog even de race-briefing.

DAG- EN WEDSTRIJDPROGRAMMA

12u00 Opening wedstrijdsecretariaat

12u15 Opening wisselzone

13u30 Sluiten wisselzone

13u40 Beknopte race-briefing aan de startlijn

14u00 Start 1/8 triathlon/duathlon heren

14u03 Start 1/8 triathlon/duathlon vrouwen

16u15 Aankomst laatste atleet

16u15 Prijsuitreiking

PARKING

De parking bevindt zich op de graszoden langs het jaagpad. De parking zal aangegeven staan en je zal door onze parkeerwachters naar je plaats begeleid worden. Gelieve niet te parkeren langs de openbare weg of op andere plaatsen.

ONTHAAL- SECRETARIAAT

Het wedstrijdsecretariaat zal geopend zijn vanaf 12u00. Het secretariaat zal zich bevinden aan de Kajakclub (afhankelijk van de weersomstandigheden kan dit in de loods of caferia geplaatst worden).

Bij het aanmelden moet elke atleet voorzien zijn van zijn/haar licentie en een identificatiebewijs met foto. Deelnemen onder een andere naam of doorgeven van het nummer is niet toegestaan.

Zoek eerst je startnummer op de startlijst (deze zal ophangen in het wedstrijdsecretariaat).

Je wedstrijdnummer zal met een stift op de hand/arm geschreven worden.

Iedere deelnemer krijgt een wedstrijdpakket met volgende elementen:

1. Startnummer, veiligheidsspelden

2. Wedstrijdstickers (fiets, helm, wisselbox)

3. Badmuts

4. Timingschip (De timingchip wordt na afloop, ingediend bij het afhalen van de fiets)

5. Bidon, energie-reep, flesje bier Jessenhofke,…

WISSELZONE/ CHECK-IN

De wisselzone opent om 12u15 en sluit om 13u30.

Voor de wedstrijd plaatst de atleet zijn/haar materiaal bij het juiste startnummer in de wisselzone. Enkel wedstrijdmateriaal (fiets, startnummer, helm, schoenen, fietsbril...) is toegelaten. Men dient gebruik te maken van een eigen plastic opbergbox. Deze wordt NIET voorzien door de organisatie! Er mag geen materiaal buiten de box gelegd. Uitgezonderd de fietsschoenen

Oortjes, koptelefoons, mobiele apparaten of communicatiemiddelen worden niet toegestaan tijdens de wedstrijd.

De wisselzone is enkel toegankelijk voor deelnemers, technical officials en bevoegde medewerkers.

In de wisselzone mag er niet gefietst worden. Tijdens de wedstrijd stapt de atleet correct op NA de opstaplijn (na de eerste wissel) en correct af VOOR de afstaplijn (voor de tweede wissel) en hindert geen andere atleten.

Het aanmelden in de wisselzone gebeurt binnen de gecommuniceerde tijdstippen. Hier worden de fietsen gecontroleerd door de technical officials. Naast veiligheid controleert men ook de specifieke fietsreglementering.

De fiets wordt voorzien van een sticker met deelnamenummer rond de zadelpen. Deze wordt door de organisatie uitgereikt in het wedstrijdpakket. Met dit nummer en het startnummer kan men na de wedstrijd de fiets/materiaal komen afhalen.

Tijdritfietsen zijn niet toegestaan. Opzetstuurtjes mogen niet voorbij de remgrepen komen.

De fietshelm is verplicht en goedgekeurd door een officieel orgaan (CE-keuring). De helm draagt men correct, met de oren vrij en tijdens alle fietsverplaatsingen op de wedstrijddag. Deze wordt voorzien van een helmsticker.

De wisselzone wordt continue bewaakt.

REGELS EN REGELEMENTEN

We hanteren de regels van Triatlon Vlaanderen terug te vinden via onderstaande link:

https://www.triatlon.vlaanderen/over-ons/reglementen

Het aantal atleten is beperkt tot 150 deelnemers. De organisatoren behouden zich het recht om deelnemers niet in de startlijst op te nemen indien de betaling niet binnen de gecommuniceerde deadline is gebeurd. Het inschrijvingsgeld kan men niet terugvorderen.

KLEDIJ

Elke atleet draagt tijdens de wedstrijd een niet-transparant wedstrijdpak dat uit 1 (of desnoods 2 delen) bestaat en ten alle tijden boven- en onderlichaam bedekt. Dit mag kan vooraan of achteraan een rits bevatten.

WEDSTRIJDNUMMER

Tijdens het fietsen draag je je startnummer langs de rugzijde, tijdens het lopen langs de borstzijde.

AFVALZONE

Afval wordt in de voorziene vuilniszakken gedeponeerd. Er is een korte littering zone ronde de bevoorrading.

Het is niet toegestaan om afval weg te gooien buiten deze zone. In het geval je gespot wordt terwijl je bekertjes, drinkbussen, lege gelletjes of andere weggooit, wordt je diskwalificatie. Dit geldt zowel op het fiets- als op het loopparcours.

JAAGPAD

Houd er rekening mee dat het jaagpad VERKEERSARM en niet verkeersvrij zal zijn. Respecteer de andere gebruikers. Onze seingevers zullen hierin een belangrijke rol vervullen. Veiligheid boven alles!

WEDSTRIJD

1 Zwemmen (geen zwemmen dit jaar owv blauwalg!)

De afstand bedraagt 500m. Er wordt in een rechte lijn gezwommen. De start bevindt zich op 500m van de wisselzone aan Brouwerij Jessenhofke. Vlaggen tonen de startplaats.

Er is geen opwarming mogelijk in het water. We blijven binnen een zone van 30m langs de kant. Kajakkers/boten zullen het traject begeleiden, er zijn redders aanwezig.

Heb je een probleem tijdens het zwemmen trek dan de aandacht van de kajaks, zij zullen naar je toekomen om je te helpen.

Bij het verlaten van het water zal je geholpen worden door vrijwilligers. Let op en wees voorzichtig: de betonnen oploop kan glad zijn!

Een badmuts van de organisatie is verplicht. Wetsuit is toegestaan (verboden boven de 23°C). Of je al dan niet een wetsuit mag dragen wordt op de wedstrijddag door de CRO bepaald. Wanneer de waterkwaliteit niet voldoet (bv blauwalg) zal het zwemgedeelte vervangen worden door een loopgedeelte van 2 km met dezelfde startplaats aan de Brouwerij Jessenhofke. De laatste richtlijn van Waterwegen verbiedt zwemmen tot eind september.

De vrouwen starten 3 minuten na de mannen.

2. Fietsen

De afstand bedraagt ongeveer 25 km, 2 rondes. Het parkoer vind je op de website. Het is de verantwoordelijkheid van de atleet om het parkoer te kennen, seingevers zijn hiervoor niet verantwoordelijk.

Het is verboden te fietsen in de wisselzone. Al je zwem- of loopspullen dienen in de box gelegd. Na het overschrijden van de ‘fietsstartlijn’ spring je op je fiets. Eerder opspringen zal bestraft worden cfr de reglementen van de Vlaamse triathlonbond.

Het fietsen gebeurt in wijzerszin.

Het is een stayerwedstijd. In groep rijden is toegestaan, neem echter geen onnodige risico’s. Opgelet: vrouwen mogen niet stayeren bij mannen.

Houd steeds de rechterzijde van het jaagpad!

Tijdens het fietsen is er geen bevoorrading voorzien. Indien je niet de volledige afstand aflegt, word je niet opgenomen in de eindresultaten. Wij vertrouwen op jullie sportiviteit en eerlijkheid. Heb respect voor elkaar.

Let op: de latere fietsers kunnen de eerdere lopers passeren. Blijf steeds aan de juiste kant van de kegels, rechts voor de fietsers!

3. Lopen

De afstand bedraagt 5 km, 2 rondes. Het parkoer vind je op de website.

Je stapt van je fiets voor de ‘afstaplijn’. Het lopen gebeurt eveneens in wijzerszin.

Het is de verantwoordelijkheid van de atleet om het parkoer te kennen, seingevers zijn hiervoor niet verantwoordelijk.

Er is een controle-punt aan het keerpunt. Houd er rekening mee dat ook het fietsparcours gedeeltelijk op deze omloop passeert. Respecteer de andere sporters.

Lopers lopen links van het jaagpad en de openbare weg.

Er is een bevoorrading met water vlak na de wisselzone.

Aankomst

Onze medewerkers staan klaar om je te assisteren na de finish. Er is voldoende drank (cola, energie, water), snoep, sinaasappelen, cake,… aanwezig.

Aan de finish krijg je welverdiende medaille!

Podia

Na aankomst van de laatste deelnemer zal de podiumceremonie plaatsvinden.

Podium mannen-vrouwen overall

Podium Kampioenschap van Limburg mannen-vrouwen

Medische zorgen

Voor, tijdens en na de wedstrijd kan je beroep doen op het Rode Kruis aanwezig langs de omloop.

Opgave

Indien je beslist om de wedstrijd te verlaten, laat dit dan zo snel mogelijk weten aan één van de medewerkers langs het parcours, in de wisselzone of aan de finish. Zo weten we dat je veilig bent. Je startnummer dien je bij je te hebben als je je fiets ophaalt evenals je timingchip. Het ophalen van het materiaal kan pas nadat de wedstrijd is afgelopen.

CHECK-OUT

Op vertoon van je startnummer zal je je fiets uit de wisselzone mogen afhalen. Bij het buitengaan wordt ook je timingchip in ontvangst genomen. Bij verlies van de chip zal deze kost aan de atleet doorgerekend worden.

Vergeet zeker je wedstrijdmateriaal niet mee naar huis te nemen.

De organisatie is niet verantwoordelijk voor diefstal, verlies, schade,.. van het materiaal. Je bent zelf verantwoordelijk voor het eigen materiaal.

Voor bijkomende informatie of vragen kan je terecht op onze website ironteamhasselt.be of stuur een mailtje.

Veel succes en vergeet vooral niet te genieten!

Ironteam Hasselt

 
8208_20220507_173908_222683981_original.JPG

1/8 TRIATLON HASSELT

Officiële webpagina van de 1/8ste triatlon Hasselt georganiseerd door Ironteam Hasselt. 


Op zondag 18.09.2022 zal in Kuringen de eerste editie van de Triatlon Hasselt plaatsvinden. Zwemmen in het Albertkanaal, een fietsparcours langs het jaagpad en vlak loopparcours vormen de basis van deze unieke wedstrijd. Uiteraard zullen talrijke mogelijkheden voor supporters niet ontbreken in deze spectaculaire triathlon.

 

SAMENVATTING

AFSTANDEN

Elke atleet zwemt 500m, fietst 25km en loopt 5km.

LOCATIE

Kuringen (Simpernelstraat 2, 3511 Kuringen)

WAAROM DEELNEMEN?

* ideale afstand om je eerste triatlon te doen
* Limburgs Kampioenschap
* grote prijzenpot

8208_20220507_080036_222599789_original.JPG
 
fruitatwork-logo-Original.jpg
 
8208_20220506_193956_222599764_original.JPG

INSCHRIJVEN

TOT 15 AUGUSTUS

30 euro

NA 15 AUGUSTUS

40 euro

VIA VOLGENDE LINK

TER PLAATSE

Geen inschrijvingen ter plaatse

 

PARCOURS

Meer informatie over het parcours kan je hier vinden. 

8208_20220507_070756_222678184_original.JPG
 
8208_20220506_193956_222599764_original.JPG

PRAKTISCHE INFO

ADRES

Simpernelstraat 2, 3511 Kuringen

PARKING

Er is parking voorzien

DAGINDELING - UURSCHEMA

12.00 – 13.30: Opening wedstrijdsecretariaat, afhalen borstnummers
12.00 - 13.55: Fiets en materiaal plaatsen in wisselzone
13.55: Atleten mogen te water
14.00: Start 1/8 Triathlon
15.00: Eerste finisher verwacht

AANMELDINGSPROCEDURE

Borstnummers worden vooraf niet opgestuurd en kunnen enkel afgehaald worden op het wedstrijdsecretariaat op de dag van de wedstrijd. Het is mogelijk om borstnummers van familie en/of vrienden af te halen. Zie ‘Dagindeling – Uurschema' voor de openingsuren van het wedstrijdsecretariaat.

DOUCHES / KLEEDKAMERS

Deze worden voorzien zodat atleten zich vooraf kunnen omkleden of na afloop kunnen douchen.

ONGEVALLEN VERZEKERING

Deelnemers zijn standaard NIET verzekerd voor lichamelijke ongevallen. Er kan optioneel één aangekocht worden aan 5 euro. De organistie is niet verantwoordelijk voor beschadiging, verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen van de deelnemer voor, tijdens en na de wedstrijd.

FOTO'S

Een foto selectie kan je enkele dagen na het event terugvinden op onze Facebook pagina.

 

EVENT INFO

START VAN DE WEDSTRIJD

Het zwemmen vindt plaats in het Albertkanaal. Enkele minuten voor de start worden de atleten te water gelaten om zich op te lijnen tussen de startboeien. De wedstrijd zal dus gestart worden met de deelnemers reeds in het water. Er is geen mogelijkheid om vooraf in te zwemmen.

TIJDSLIMIETEN

Zwemmen: 25min
Zwemmen + fietsen: 1u30
Finish: 2u10

DRAFTING - STAYEREN

Drafting/stayeren tijdens het fietsen is toegestaan. Tijdritfietsen of fietsen met lange tijdritsturen zijn niet toegelaten. Korte opzetstuurtjes (die niet verder komen dan de remgrepen) zijn net als schijfremmen wel toegestaan.

TIJDSREGISTRATIE

Bij aanmelding op het wedstrijdsecretariaat ontvang je een timingchip + velcro enkelband. Deze dien je stevig te bevestigen aan je enkel voor de start van de wedstrijd. De chip zorgt ervoor dat je (tussen)tijd geregistreerd wordt wanneer je een controlepunt passeert. Controlepunten liggen verspreid over het parcours. Sommige controlepunten piepen als je er door loopt, maar niet allemaal. Geen paniek dus als je niets hoort, je zal toch geregistreerd worden. Vergeet niet je chip en enkelband terug in te leveren na de wedstrijd!

PODIUM - PRIJZENPOT

De prijzen worden uitgereikt tijdens een podiumceremonie in de nabijheid van de finish. Het exacte uur wordt op de dag zelf beslist en meegedeeld door de speaker. De podia worden ongeveer 15min na aankomst van de 3de finisher gehouden.

Er worden prijzen voorzien voor de beste 3 finishers (heren/dames) in de categorie:

- Overall

- Limburgs Kampioenschap

- Beste Hasselaars

* Indien men niet aanwezig is, worden de prijzen helaas niet nagestuurd.

BEVOORRADINGEN

Enkel tijdens het lopen worden bevoorradingsposten met water, cola en isotone drank voorzien. Aan de aankomst wordt een uitgebreid finisher buffet voorzien met cola, water, zoute en zoete snacks, snoep,...

8208_20220507_075503_222590053_original.JPG
 
8208_20220506_193956_222599764_original.JPG

REGELEMENTEN

WEDSTRIJDREGLEMENT

Deze informatie volgt nog

DRAFTING - STAYEREN

Drafting/stayeren tijdens het fietsen is toegestaan. Tijdritfietsen of fietsen met lange tijdritsturen zijn niet toegelaten. Korte opzetstuurtjes (die niet verder komen dan de remgrepen) zijn net als schijfremmen wel toegestaan.

WETSUIT

Bij een watertemperatuur van 23°C of hoger wordt een wetsuit verboden. Bedraagt de watertemperatuur 16°C of lager, is een wetsuit verplicht. De watertemperatuur wordt de dag voor de wedstrijd gemeten en meegedeeld via sociale media en voor de start.

 

RESULTATEN

⅛ TRIATHLON 2022

Resultaten vind je hier

Sports Ref
 

SPONSORS

Arcade
Arcade
press to zoom
Universal Decor
Universal Decor
press to zoom
SoriaBel
SoriaBel
press to zoom
Time2Run
Time2Run
press to zoom
Schermafbeelding 2020-11-02 om 12.29.54.png
Schermafbeelding 2020-11-02 om 12.29.54.png
press to zoom
Tyranos
Tyranos
press to zoom
 
Schermafbeelding 2022-08-26 om 21.07.29.png
Schermafbeelding 2022-08-26 om 21.07.29.png
press to zoom
Schermafbeelding 2022-08-26 om 21.07.45.png
Schermafbeelding 2022-08-26 om 21.07.45.png
press to zoom
Schermafbeelding 2022-08-26 om 21.07.15.png
Schermafbeelding 2022-08-26 om 21.07.15.png
press to zoom
Schermafbeelding 2022-08-26 om 21.07.38.png
Schermafbeelding 2022-08-26 om 21.07.38.png
press to zoom
Arcade
Arcade
press to zoom
SoriaBel
SoriaBel
press to zoom
 

F.A.Q.

VAAK GESTELDE VRAGEN

Deze informatie volgt nog

8208_20220507_070756_222678184_original.JPG
 
Arcade - Engineering matters
Arcade - Engineering matters
press to zoom
SoriaBel
SoriaBel
press to zoom
Time2Run
Time2Run
press to zoom
Universal Decor
Universal Decor
press to zoom
Tyranos
Tyranos
press to zoom
Fostprint - Instant energy
Fostprint - Instant energy
press to zoom